Barns Rettigheter

Siste del av dette barnehageåret har vi fokusert på barnsrettigheter. Barna har fått erfaringer med hva de har rett til og vi har sett på hva barn i Norge leker med i forhold til barn i andre land.
Videre har det vært hjemmebesøk hos Sjøstjernene og Blåtur for alle.

 I den siste tiden har vi fokusert på barns rettigheter. Der har barna fått mulighet til å se og høre hvilke rettigheter de har. Vi har lest bøker og brukt internett sammen og de har kommet med forslag selv til hvilke rettigheter de har. Vi har rett på privatliv, vi har rett til å leke, vi har rett til å få mat, vi har rett på en plass å bo er noen av punktene vi har sett på. Barna har fått valgt seg en leke de liker å leke med, og så har vi søkt på internett for å se om barn i andre land har likens eller om det er forskjeller. En jente i barnehagen valgte seg en baby dukke og ville se om barn i Afrika hadde det samme, bildet vi fant viste et barn med en liten slitt dukke, da kom det fra jenta: ”Men de har ivertfall dukker da, og det er jo bra” 

Ellers har Sjøstjernene vært på hjemme besøk, og der fikk vi lov til å hilse på en sau og 2 lam, og det var kjempe morsomt. Vi gikk også på skogstur og tente bål og grillet brødskive. Det var en kjempe trivelig tur og både barn og voksne koste seg. Vi håper på flere hjemme besøk ved en senere anledning!

Før sommerferien var hele barnehagen på BLÅTUR og da endte vi opp ved sjøen. En kjempe dag for store og små! Vi kastet stein i sjøen, sang masse sanger og lekte mye og spiste god mat som vi varmet på bålet og så fikk vi fine paraplydrinker som vi koste oss med.

Vi fant et skattekart med masse forskjellige instruksjoner på hva vi måtte gjøre for å finne skatten, barna var veldig ivrige og gjennomførte med høy innsats, vi skulle blant annet krype, hinke, løpe, klatre og lete etter ting for å finne skatten. Og visst fant vi skattekisten, og den var fylt med gullpenger,diamanter og fine skjell. 

Etter en veldig innholdsrik og spennede vår, ønsker vi skolestarterne lykke til på skolen og resten hjertelig velkommen tilbake til høsten! GOD SOMMER!