Nyheter

• I år har vi valgt Andeby som tema. Gjennom dramatisering, oppdrag og pedagogiske aktiviteter vil barna bli kjent med karakter som Onkel Skrue, Mikke, Mus, Petter Smart, Bestemor Dusk med flere. Barna får aktivt være med på å løse utfordringer karakterene kommer bort i og temaet passer godt til alle våre fagområder.

Vi har fått kontakt med Egmont forlag og opprettet et samarbeid hvor vi skal ha en tett dialog gjennom hele året. I forbindelse med dette samarbeidet har vi hatt besøk av Norges offisielle Donald-tegner: Arild Midthun. Arild hadde et tegnekurs med barna og deretter fikk barna finne opp sin egen historie om Donald Duck som han tegnet bilder til. Gjennom denne tekstskapingsaktiviteten fikk barna være med på å lage sammenheng, bruke fantasien sin og se sin egen historie bli til bilder.

Vi gleder oss til å se hvor dette samarbeidet fører oss. Vi er stolte over at Egmot synes vårt arbeid var så bra at de ønsket et tett samarbeid med oss for å se hvordan Andebyuniverset kan tilbys og brukes i barnehager.

04. oktober 2017
  • Da har vi hatt sommerfest hvor barna dramatiserte og sang fra Emil i Lønneberget. Det nærmer seg sommerferie og vi vil benytte anledningen til å takke alle for barnehageåret 16-17 hvor Emil i Lønneberget har vært det store temaet.

30. juni 2017
  • Emil kom til oss i hu og hast med et brev han hadde fått fra Nissekona. Han virket veldig oppspilt og sa at dette var en veldig viktig beskjed. Han hadde møtt Nissekona i Nisseskogen og hun var kjempe urolig. Hun ga han brevet til Emil med beskjed om å dra rett til Elvebakken barnehage og lese det for ALLE barna

Nissen hadde nemmelig FORSOVET seg og Nissekona fikk ikke til å vekke han. Det eneste som fikk han våken var julestemning og barnesang. Derfor hadde Nissekona skrevet brev til oss og lurte på om vi kunne dra og vekke nissen. Kunne barna i Elvebakken barnehage være med å REDDE JULEN? Tenk deg om ikke nissen blir vekkt, da hadde det blitt en kjedelig jul.

Selvfølgelig ville barna være med på det, så vi hoppet i klærne og fulgte båndene Nissekona har lagt ut til oss. Vi endte i Nisseskogen og barna var kjempespente. ”Sjå dær e niss`n” Ropte barna som først fikk øye på en skapning med rød lang lue som sov på andre siden av elva. Barna sang ”På låven sitter nissen” og tror dere ikke at nissen våknet da? Jo, han var helt fortullet og skjønte ingenting. ”Du har såvve får lææng” Ropte ei jente til nissen. ”Ja, du må skynd dæ. Du har det travelt” ropte en annen. Og Nissen fikk fart på seg og vinket til oss og dro avgårde.

Dagen etter fikk vi et brev fra nissen. Han fortalte at den lille rampenissen Rimetussepust, kommer for å bo i barnehagen frem mot jul. Det er ikke sikkert vi ser han, men vi kommer til å merke han da han er litt rampete og finner på nissestreker. I tillegg har vi blitt nissens hjelpere, så vi skal være med å redde julen i år.

09. januar 2017
  • Påskeforberedelsene i barnehagen startet allerede i starten av mars med brev fra Snøsniken som trengte hjelp til å løse et mysterium. Slik startet et nytt og spennende tema om påsken og påsketradisjonen.

01. april 2016
  • Sjøstjernans 2-åringer lyttet etter både fugler og biler/ traktorer da vi var på tur torsdag.

25. februar 2016
  • Når barnehagen omtrent har fjæra på dørstokken er turen dit lett å ta og barna har mye å erfare å utforske i dette miljøet. Vi finner runde steiner og flate steiner, vått gress og tørt gress og i tillegg til mye annet som vi kan ta og smake på.

14. oktober 2015
  • 22. mai var hele barnehagen på hjemme-besøk til Ola og Ada der vi hadde en veldig trivelig dag.

07. juni 2015
  • Skaperglede, undring og utforskertrang. Barna skal få bli kjent med naturen rundt oss og få en forståelse av fugler, natur, miljø og teknikk.

02. juni 2015
  • Etter ett barnehageår med hovedtema antall, rom og form og deltema gårdsdyr fikk vi invitasjon av noen foreldre om å komme på besøk. På denne gården er de fleste gårdsdyrene representert, og de er lett tilgjengelig og vant med berøring. Med gårdsdyrene har vi tatt i bruk mye matematikk på en fysisk måte.

02. juni 2015
  • Oppstarten på dette barnehageåret har forløp veldig bra, barn og voksne har blitt godt kjent og vi er godt i gang med turer og andre aktiviteter.

08. oktober 2014
  • Siste del av dette barnehageåret har vi fokusert på barnsrettigheter. Barna har fått erfaringer med hva de har rett til og vi har sett på hva barn i Norge leker med i forhold til barn i andre land.
    Videre har det vært hjemmebesøk hos Sjøstjernene og Blåtur for alle.

04. juli 2014