VI VEKKET NISSEN

Emil kom til oss i hu og hast med et brev han hadde fått fra Nissekona. Han virket veldig oppspilt og sa at dette var en veldig viktig beskjed. Han hadde møtt Nissekona i Nisseskogen og hun var kjempe urolig. Hun ga han brevet til Emil med beskjed om å dra rett til Elvebakken barnehage og lese det for ALLE barna

Nissen hadde nemmelig FORSOVET seg og Nissekona fikk ikke til å vekke han. Det eneste som fikk han våken var julestemning og barnesang. Derfor hadde Nissekona skrevet brev til oss og lurte på om vi kunne dra og vekke nissen. Kunne barna i Elvebakken barnehage være med å REDDE JULEN? Tenk deg om ikke nissen blir vekkt, da hadde det blitt en kjedelig jul.

Selvfølgelig ville barna være med på det, så vi hoppet i klærne og fulgte båndene Nissekona har lagt ut til oss. Vi endte i Nisseskogen og barna var kjempespente. ”Sjå dær e niss`n” Ropte barna som først fikk øye på en skapning med rød lang lue som sov på andre siden av elva. Barna sang ”På låven sitter nissen” og tror dere ikke at nissen våknet da? Jo, han var helt fortullet og skjønte ingenting. ”Du har såvve får lææng” Ropte ei jente til nissen. ”Ja, du må skynd dæ. Du har det travelt” ropte en annen. Og Nissen fikk fart på seg og vinket til oss og dro avgårde.

Dagen etter fikk vi et brev fra nissen. Han fortalte at den lille rampenissen Rimetussepust, kommer for å bo i barnehagen frem mot jul. Det er ikke sikkert vi ser han, men vi kommer til å merke han da han er litt rampete og finner på nissestreker. I tillegg har vi blitt nissens hjelpere, så vi skal være med å redde julen i år.